Norite pradėti planuoti atostogas? Mūsų pasiūlymai, kur verta keliauti

Norite pradėti planuoti atostogas? Mūsų pasiūlymai, kur verta keliauti

Metams einant į pabaigą, ne vienas apgalvojame, kokių norime ateinančių: kokiais daugiau ar mažiau būti, ką svarbaus nuveikti ir patirti. Norime paraginti į savo 2024 m. rezoliuciją įtraukti daugiau kelionių bei nuotykių, ir siūlome apsvarstyti šiuos 4 išskirtinius ilgų distancijų žygius Europoje.

 

Tour du Mont Blanc yra vienas populiariausių maršrutų Europoje, einantis aplink aukščiausio Alpių kalno – Monblano – masyvą. Žygiuodami šiuo maršrutu aplankysite net 3 valstybes: Prancūziją, Italiją ir Šveicariją. Įspūdingoje gamtoje praleidę 9-14 dienų* įveiksite 165km.


Italija nėra vien tik įspūdingi seni miestai ir puikus maistas – Alta Via 1 leis pažinti ją kitokią. Šis maršrutas eina per rytinę Dolomitų pusę ir yra laikomas vienu gražiausių maršrutų Europoje. Startavę Dobbiaco šiaurėje, leisitės į 120-150km žygį į Belluno pietuose, ir įstabių kalnų apsuptyje praleisite 8-11 dienų.

 

GR20 yra išskirtinis tuo, kad leisdamiesi į šį žygį skersai pereisite visą Korsikos salą. 180km maršrutas pasižymi rūku, stipriu vėju ir savo sudėtingumu, todėl tokią patirtį dažniau renkasi labiau patyrę žygeiviai. Per 9-15 dienų turėsite puikią progą pažinti antrą pagal dydį Prancūzijos salą.

 

Tour de Monte Rosa maršrutas eina aplink antrą aukščiausią kalną Alpėse – Monte Rosa. Maršrutas įvairus: kalnai ir slėniai, kaimeliai, uolos ir ledynai – geriausia, ką gali pasiūlyti Italijos ir Šveicarijos gamta. Šį įspūdingą kalną apeiti užtruksite 7-13 dienų ir įveiksite 163 km. Negana to, šiame maršrute sutiksite ir vieną gražiausių laikomą simetrišką Materhorno kalną (dovana Toblerono šokolado gerbėjams:) ).

 

 * Visų aprašytų žygių trukmė priklauso nuo fizinio pasirengimo ir metų laiko.

 

Vis tik turime atkreipti dėmesį, kad tokiems žygiams reikia gero pasiruošimo – nuo maršruto ištyrinėjimo, maisto suplanavimo iki tinkamos ir patogios įrangos / aprangos / avalynės ir kt. svarbių dalykų.

Jei kyla klausimų – užsukite į Kalnų namus, mielai pasidalinsime savo praktiniais patarimais, kaip pasiruošti, kad jūsų nuotykis būtų kuo sklandesnis!

 

Suviliojome? Toks ir buvo tikslas! :)

 

Linkėjimai,
Kalniečiai


Palikti komentarą

Atkreipkite dėmėsį, komentarai turi būti patvirtinti pries juos patalpinant.

Ši svetainė apsaugota „reCAPTCHA“, taip pat taikoma „Google“ privatumo strategija ir paslaugų naudojimo sąlygos.